Nieuws

Onvergetelijk vrijwilligerswerk in het buitenland

Een parel voor Vides

 

Vandaag, 30 november 2017, hoort een proficiat voor zo’n 5000 vrijwilligers. Reeds 30 jaar (en ja, dat blijkt parel te zijn) zetten jonge mensen van Vides zich in voor een meer solidaire wereld. Vanuit 42 landen vertrekken ze om zich in te zetten: sommigen een maand, anderen een half jaar of een jaar, telkens in een project waar ze de zusters van Don Bosco bijstaan in hun engagement voor kinderen en jongeren.

 

Ook vanuit Vlaanderen zijn er heel wat jongeren vertrokken. Jaren later blijkt de ervaring nog door te werken in hun leven. Een aantal zijn er zelfs aan verknocht gebleven en werken nu in een NGO. De eerste stappen die ze gezet hebben, hebben een heel pad geopend.

 

En ook nu is het mogelijk. Volgende zomer gaan we ons met een groep jongeren inzetten voor migranten op Sicilië. Van 5 tot 21 juli doen we activiteiten met en voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen die er de voorbije dagen, maanden of jaren gestrand zijn. Daarna gaan we nog een 5-tal dagen naar Librino waar we speelplein gaan doen, praktisch werk en voedselbedeling aan kansarme Italianen. Het is ook mogelijk je voor een half jaar of een jaar in te zetten. Interesse? Lees meer op www.vides.be of neem contact via info@vides.be of 0473 40 55 28

Zuster Lies ging deze zomer naar Sicilië op prospectie om te zien of we er een project kunnen houden in de zomer van 2018. Lees haar ervaringen hier!

Je wil je als vrijwilliger inzetten? Het kan! De inschrijvingen zijn open. Bij projecten onderaan vind je de formulieren.

 

Vides

Brusselstraat 289 - 1702 Groot-Bijgaarden

0473 40 55 28

info@vides.be

 

BE36 7360 4182 8181 - KREDBEBB