't is voorbij

Onvergetelijk vrijwilligerswerk in het buitenland

 

20 jaar Vides

 

Ergens zittend op een bed op kot in het Leuvense werden twintig jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken om een manifest te schrijven om door vrijwilligerswerk de wereld er een beetje beter te laten uitzien. 20 jaar geleden ontstond Vides en nu, enkele honderden vrijwilligers later, moest dat gevierd worden.

 

Het was een groot feest bij de zusters van Don Bosco in Groenveld. Mensen die er bij waren vanaf het begin, maar ook diegenen die afgelopen zomer nog vertrokken, waren uitgenodigd om mee te komen feesten. Er waren toespraken van zuster Thérèse Angelet (provinciale van de zusters van Don Bosco) die sprak over de grondslagen van de videsbeweging, Dirk Vansina (schepen van jeugd van de stad Leuven) sprak over vrijwilligerswerk in binnen- en buitenland, en tenslotte had deken Dirk De Gendt het over de oorsprong van de inzet voor anderen: het verhaal van Jezus van Nazareth. Daarna werd de aanwezigen rondgeleid op de tentoonstelling met foto’s van het begin, de lang-weg-projecten en tenslotte ook de kort-weg-projecten in Mexico, Georgië en Brazilië.

 

Uiteraard werd ook het glas geheven op de jarige en was er zoals dat hoort bij een verjaardag, een reuze verjaardagstaart voor iedereen. Daarna was er tijd om elkaar te ontmoeten, gezellig samen te zijn, bij te praten, te skypen met Mexico, circustechnieken aan te leren, katapulten te maken, of gewoon te dromen van een nieuwe buitenlandse ervaring. Als cadeautje kreeg iedereen een boekje met reisverhalen van toen en nu mee

 

Vides, dat is – nog maar eens bewezen – onvergetelijk vrijwilligerswerk.

 

 

 

Vides

Groenveldstraat 42 - 3001 Leuven

0473 40 55 28

info@vides.be

 

BE20 4600 4680 4156 - KREDBEBB

 

 

Jeugddienst Don Bosco

Naamsesteenweg 37 - 3001 Leuven

016 24 16 20

jeugddienst@donbosco.be