Onvergetelijk vrijwilligerswerk in het buitenland

Rebecca Rosseel


Vides Kort Weg Georgië - zomer 2014


* Wat was het hoogtepunt van jouw internationale ervaring?

Het is het laatste uur van de voorlaatste dag speelpleinwerking in Turskhi. Wat er op dat moment gebeurt, ervaar ik als iets zeer moois en puurs.

Onze geplande activiteiten zijn afgelopen, maar iedereen – van kind tot jongere, jongens en meisjes – blijft nog wat rondhangen.

Spontaan beginnen er een paar te volleyballen. Sommigen hebben daar geen zin in, dus beginnen ze op een andere plek Chinees voetbal te spelen. Na een tijdje heeft een kind zin om iets anders te spelen, het ziet wat er verderop gebeurt en gaat dus daar meespelen. Enzovoort enzovoort. Zo verloopt het laatste uur zeer organisch en ongedwongen, met een ongelooflijk aangename, rustige en speelse sfeer.

Dat kleine magische moment geeft me nog altijd de kriebels als ik eraan denk.


* Waar vond je het mooiste plekje?

Als ‘beantwoordster’ van deze vragen neem ik de vrijheid om de vraag om te zetten in 'waar vond je de mooiste PLEKJES?'. Het is niet gemakkelijk om van zo'n prachtig groen land als Georgië één enkel plekje te omschrijven als het mooiste. Zowel Turskhi als Khisabavra zijn onvergetelijk knap, maar het landschap dat me het meest heeft ontroerd en waarbij ik mijn adem heb ingehouden, is het landschap dat we doorkruist hebben om ons door het land te verplaatsen. Om van dorp naar dorp te reizen en om op uitstap te gaan, neem je in Georgië de 'marshrutka', een minibusje. De landschappen waar we door zijn gereden, zijn voor mij de mooiste plekjes!Vides

Brusselstraat 289 - 1702 Groot-Bijgaarden

0473 40 55 28

info@vides.be


BE36 7360 4182 8181   - KREDBEBB