Onvergetelijk vrijwilligerswerk in het buitenland

Migrantenjongeren met een gezicht

Kent u ook die beelden van overvolle bootjes vluchtelingen die de Middellandse Zee proberen over te steken? Ver van je bed? Wij wilden het zo niet houden en leefden bijna een maand samen met een aantal van die jongens en hoorden hun verhalen uit hun eigen mond. Indrukwekkend!
Wij, dat zijn Bianca, Marieke, Sintia, Sophie, zr Nathalie en zr Lies, trokken met Vides naar Sicilië. In Catania onthaalt de vereniging Don Bosco 2000 in naam van de salesianen niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Wij deden allerlei activiteiten met hen: Franse, Engelse en Italiaanse les, creatief met materialen, gitaar-, piano- en blokfluitles, samenwerken in de tuin en aan een muurschildering, strandspelletjes,… Maar de informele momenten waren misschien nog wel de sterkste.

Dat het een indrukwekkende ervaring was, was duidelijk te merken aan de vele jongens die in het centrum afscheid kwamen nemen van ons, aan hoe we straalden toen we aankwamen op de luchthaven, aan de vele vriendschappen op Facebook en de vele chatgesprekken die nu nog gevoerd worden, aan het verlangen om elkaar snel terug te ontmoeten en honderduit bij te praten over onze ervaring.

BLOG


Geniet mee van ons digitaal dagboek: sicilie2018.vides.be

FOTO'S


Droom hier met ons mee terug naar deze onvergetelijke ervaring.


Vides

Brusselstraat 289 - 1702 Groot-Bijgaarden

0473 40 55 28

info@vides.be


BE36 7360 4182 8181   - KREDBEBB